Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΕΣΤΟΥΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ "ΜΥΣΤΙΚΟ" ΤΟΥ, ΣΤΗ Χ. ΚΑΝΑΚΗ





πηγή: Onlytheater,Mediasoup
http://www.mediasoup.gr/node/94288

 Ο Μανώλης Δεστούνης, με θεατρικές σπουδές στην Αθήνα και το Λονδίνο και σπουδές κλασικού και μοντέρνου χορού πλάι στη Ραλλού Μάνου και την Κούλα Πράτσικα, έχει παίξει με επιτυχία όλα τα είδη θεάτρου, ακόμη σε 150 κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές. Σταθμός στην πορεία του ήταν η συνεργασία του με τον διάσημο σκηνοθέτη Ορσον Γουέλς στην αγγλική ταινία «Oedirous the King» Στην ταινία «OEDIPUS THE KING» έπαιξε με τους Ορσον Ουέλλες, Κρίστοφερ Πλάμερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Λίλη Πάλμερ, Ίαν Ντιούρυ, Σύριλ Κιούζακ και άλλους.
Από τους σημαντικούς ρόλους που έπαιξε, οι πιο αγαπημένοι του είναι Επτανήσιος Αστυνόμος στη «Βαβυλωνία» του Βυζάντιου, Ρομπέρ στην κωμωδία του Κλ. Μανιέ «Ένα ζευγάρι παπούτσια», στην «Κωμωδία των παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ και πολλά νούμερα σόλο στην επιθεώρηση. «Δον Κιχώτης», «ο Σωφέρ της κας Νταίζη», «Τα ρολόγια της ζωής μου», «Λόγω φάτσας».




Ο κεφαλλονίτης κωμικός που διακρίνεται για το πηγαίο ταλέντο αλλά και το ήθος με το οποίο πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια, είναι από τους λίγους εκπροσώπους της κωμωδίας που δεν υφαρπάζει το γέλιο του θεατή με το "έτσι θέλω" αλλά αφού πρώτα "αδειάσει" την ψυχή του στη σκηνή ή στο πλατό.
Έχει παίξει σε όλα τα αρχαία θέατρα, ακόμα και στην Έφεσο καταξιωμένος ηθοποιός με την ψιλόλιγνη, ευγενική φιγούρα συνεχίζει να παίζει με εφηβικό μεράκι στο θέατρο. Αυτή τη σεζόν θα πρωταγωνιστεί σε δυο έργα, Το Μυστικό της πολυβραβευμένης Τούλας Μπούτου που ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο θέατρο Μπροντγουέη και στον Οίκο Ευγηρίας του Μ. Κορρέ, στο ίδιο θέατρο.





Έχει «ένοχα μυστικά» ο έρωτας κύριε Δεστούνη κι αν ναι ποια είναι αυτά;

-Βεβαίως και ο έρωτας έχει ένοχα μυστικά και ένοχα πάθη. Που συνήθως είναι καταλυτικά στις σχέσεις των ζευγαριών που  όταν αποκαλυφθούν τότε έρχεται η σύγκρουση και η έκρηξη στις σχέσεις

Θεωρείτε πως ένα έργο που έχει σαν θέμα το μεγαλείο του έρωτα, ανταποκρίνεται στη σημερινή πεζή εποχή;

-Φυσικά ο έρωτας  πάντα θα υπάρχει είναι το αλάτι της πεζής ζωής μας Όποια εποχή και να διανύουμε το μεγαλείο του έρωτα θα μας διατρέχει και θα  καθορίζει τη ζωή μας.

Συνεργάζεστε τα τελευταία χρόνια με τη συγγραφέα κ. Τούλα Μπούτου. Τι σας εμπνέει στην προσωπικότητα και στην γραφή αυτής της γυναίκας;

-Συνεργάζομαι 7 χρόνια με την κ.Τούλα Μπούτου .Έχει γίνει το alter ego μου. Εκτιμώ πολύ το συγγραφικό της ταλέντο γιατί οι χαρακτήρες των έργων της είναι αληθινοί. Αλλά εκτιμώ και τον άνθρωπο και επιστήμονα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω διαφορετικούς χαρακτήρες Η συνεργασία μας είναι πολύτιμη.

Τι ρόλο έπαιξε ο έρωτας στη δική σας ζωή;

- Μεγάλο ρόλο. Μου πρόσφερε εμπειρίες που με ωρίμασαν και με βοήθησαν στην καλλιτεχνική μου πορεία

Έχετε συνεργαστεί με όλους τους σπουδαίους κωμικούς μας. Ποιον θυμάστε πιο έντονα;

-Συνεργάστηκα με το πάνθεον των σπουδαίων αυτών κωμικών και μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω τον καλύτερο γιατί ήταν όλοι κορυφαίοι και πήρα πολλά από εκείνους Συναισθηματικά όμως ξεχωρίζω τον δάσκαλο μου στη σχολή Μίμη Φωτόπουλο που μαζί του πρωτοεμφανίστηκα στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Από τη νέα γενιά κωμικών, υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζετε;

-Υπάρχουν πολλοί νέοι  ταλαντούχοι κωμικοί αλλά δεν θάθελα να αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω κάποιον.

     





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου