Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Θέατρο Ελπίδας... γνωριμία με 5Ε!





Αγαπητοί συμπολίτες

Σας ενημερώνουμε πως το Θέατρο Ελπίδας, συνεχίζει τη λειτουργία του υπό νέα διεύθυνση μετά τον αδόκητο χαμό της αξέχαστης Έλενας Τσαλδάρη.
Η λειτουργία του θεάτρου πιστεύουμε πως θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της γειτονιάς μας και θα δώσει μια νέα λάμψη στα πολιτιστικά δρώμενα της Πλατείας Βικτωρίας.
Για το λόγο αυτό, θέλουμε να μας βοηθήσετε με την παρουσία σας και τη συμμετοχή σας στις παραστάσεις μας, που θα προσπαθήσουμε να τις διέπει η σοβαρότητα και η ποιότητα που αρμόζουν σε επαγγελματίες του θεάτρου σαν εμάς.
Καθιερώσαμε λοιπόν, το εισιτήριο των 5 Ευρώ (αντί 16) για τους γείτονές μας και όποιος θέλει να έρθει θα λέει στο ταμείο: «Είμαι γειτονιά» και θα παρακολουθεί την παράστασή μας με 5 Ευρώ.
Ελπίζουμε στη βοήθειά σας και στη συμμετοχή σας, γιατί έτσι θα βοηθήσουμε όλοι μαζί να αναβαθμισθεί η γειτονιάς μας και παράλληλα να γνωριστούμε μεταξύ μας.
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε
(Ακολουθεί το ρεπερτόριο του 2015)

Για το θέατρο Ελπίδας 
Τούλα Μπούτου
Μανώλης Δεστούνης      


Μερικά ιστορικά στοιχεία για το θέατρο αυτό


ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ
Ένα μικρό θέατρο με μεγάλη ιστορία


Ήταν το 1973 όταν ο Δήμήτρης Κωνσταντινίδης (καθηγητής Δραματολογίας στη Σχολή Θεοδοσιάδη), και Δ/ντής θεατρικών εκπομπών στην ΕΡΤ και εισηγητής Δραματολογίου του Εθνικού Θεάτρου) ίδρυσε το κομψό αυτό θεατράκι και παράλληλα εγκαινίασε σ’αυτό και τη Δραματική Σχολή του.

Στα 50 αυτά χρόνια που λειτουργεί το θέατρο ανέβασε σημαντικά και σπουδαία έργα, με πρώτη μεγάλη επιτυχία το Φονιά του Μήτσου Ευθυμιάδη. Κατόπιν, όταν απέκτησε το θέατρο η Έλενα Τσαλδάρη, συνέχισε με εκλεκτές παραστάσεις και σπουδαίους συγρραφείς. Ανέβασε, μεταξύ άλλων, το Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ, τον Αρχισιδηρουργό του Ονέ, τον Σπασμένο Καθρέφτη του Κωνοφάγου, το Μυστικό Μονοπάτι της Τούλας Μπούτου, τον Σωφέρ της κας Νταίηζυ και πολλές άλλες επιτυχίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Απ’το θέατρο αυτό πέρασαν σημαντικοί ηθοποιοί όπως ο Ανδρέας Ντούζος, ο Γιώργος Βουτσίνος, ο Μανώλης Δεστούνης, ο Θόδωρος Κάλβος, η Κατερίνα Γιουλάκη, ο Δημήτρης Ποταμίτης, η Τζένη Στεφανάκου, ο Φωκίων Ζαρίκος και πολλοί άλλοι που με το ταλέντο τους και τη λάμψη τους φώτισαν και δημιούργησαν την ιστορία αυτού του θεάτρου. Του Θεάτρου Ελπίδας. Και βέβαια, πάντα με την καθοδήγηση και την ηγεσία της εκλεκτής Έλενας Τσαλδάρη.

Το Θέατρο Ελπίδας συνεχίζει την δημιουργική του πορεία υπό νέα διεύθυνση και σε λίγο καιρό θα ανακοινώσει το ρεπερτόριό του για τη νέα θεατρική περίοδο 2015-16.
Έλενα Τσαλδάρη

 Γιώργος Βουτσίνος


Δημήτρης Ποταμίτης



Ανδρέας Ντούζος



Κατερίνα Γιουλάκη



Μανώλης Δεστούνης



Από την μεγάλη επιτυχία "Ο σωφέρ της κας Ντέιζι" με την Κατερίνα Γιουλάκη και τον Μανώλη Δεστούνη











Θέατρο Ελπίδας

Αριστοτέλους 53 & Σμύρνης, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα, 2108816780

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου