Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Σας περιμένουμε στο θέατρο Ελπίδας

Μπορεί ο πολύς κόσμος, να μην ξέρει λεπτομέρειες της πορείας μου στο σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση, αλλά αν του θυμίσω κάποιες καλές μου στιγμές, ίσως αυτό ενισχύσει τη σημασία της πρότασης που θα κάνω στο τέλος αυτού του κειμένου.
Ξεκίνησα με θεατρικές σπουδές στην Αθήνα και το Λονδίνο και σπουδές κλασικού και μοντέρνου χορού πλάι στη Ράλου Μάνου και την Κούλα Πράτσικα. Έπαιξα όλα τα είδη θεάτρου, αλλά και σε 150 κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές. Σταθμός στην πορεία μου, ήταν η συνεργασία με τον Όρσον Γουέλς στην αγγλική ταινία "OEDIPUS THE KING". Ήμουν εκεί με τους Γουέλς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Λίλη Πάλμερ, Ίαν Ντιούρυ, Σύριλ Κιούζακ και άλλους.
Σημαντικούς ρόλους έπαιξα, στη "Βαβυλωνία" του Βυζαντίου, στην κωμωδία του Μανιέ "Ένα ζευγάρι παπούτσια", στην "Κωμωδία των παρεξηγήσεων" του Σαίξπηρ, "Το ημερολόγιο ενός τρελού" του Ν. Γκογκόλ, αλλά και στον "Δον Κιχώτης", "Το Σωφέρ της κας Νταίζη", "Τα ρολόγια της ζωής μου", "Λόγω φάτσας" κ.ά.
Έγραψαν ότι ανήκω στους λίγους εκπροσώπους της κωμωδίας που δεν υφαρπάζουν το γέλιο του θεατή, αλλά το κατακτούν, "αδειάζοντας" πρώτα την ψυχή τους στη σκηνή ή στο πλατό.
Αυτή τη σεζόν θα πρωταγωνιστώ σε τέσσερα έργα, "Τα ρολόγια της ζωής μου" της πολύ σπουδαίας Τούλας Μπούτου, "Το ημερολόγιο ενός τρελού" του Ν. Γκογκόλ, στην επιθεώρηση "Κάγκελα... Μέρκελ", στο "Βαριετέ του Μπόζο", και θα σκηνοθετώ τις "Δούλες" του Ζαν Ζενέ.
Ξέρετε γιατί αξίζει να τα δείτε; Γιατί μιλάνε για αγάπη και η αγάπη είναι ό,τι πολυτιμότερο μας έχει απομείνει. Είναι αυτό, που δε μπορεί κανείς να μας το πάρει. Δεν φορολογείται, δεν κλέβεται, δεν έχει ΕΝΦΙΑ, δεν φυλακίζεται. Όλα τα έργα, το καθένα με τον τρόπο του, μέσα από το πολύ γέλιο, δάκρυ, συγκίνηση, εκπλήξεις και ανατροπές, υμνεί την αγάπη. Κι αυτό για όλους μας, εκτός από ψυχαγωγικό, είναι και θεραπευτικό. Σας περιμένουμε πολλοί και καλοί ηθοποιοί στη γνωστή θεατρική γωνιά Αριστοτέλους 53 & Σμύρνης στο Θέατρο Ελπίδας.

Μανώλης Δεστούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου